Het pompoenseizoen is nog steeds niet voorbij! Mijn huisgenoten kunnen inmiddels echt geen pompoen meer zien… Ik geef toe dat ik dit jaar dan ook meer dan ooit met pompoen heb gekookt, maar zelf ben ik er nog steeds helemaal niet overheen! Een paar dagen geleden stuurde ik een foto van een drankje naar een vriendin. De eerste reactie die ik terug kreeg was: “is dit ook pompoen?”. Dat was het niet, maar het idee vond ik direct iets om uit te proberen.

Na wat zoekwerk heb ik een recept gevonden welke mijn blik op pompoenen en de donkere Nederlandse herfstmiddag voor altijd heeft verandert! Het recept deel ik uiteraard graag met jullie😊.
Het originele recept is van @beamingbaker en ik heb het voor je vertaald naar de Europese maatvoering… Ook was het niet perse vanzelfsprekend om een pompoenpuree te vinden bij mij in het dorp, maar tussen de babyvoeding stond er bij de Jumbo een pompoen en mango spread. 100% natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen, dus perfect voor dit recept. Mocht je dus geen pompoenpuree hebben, is deze oplossing een prima idee!Het recept is voor twee personen.

Pumpkin Spiced Margarita’s

Om je glas dat extra glam te geven, kun je wat sinaasappelsap, suiker en pumpkin spice mix gebruiken. Dat suikerrandje op je glas is optioneel, maar maakt het wel extra mooi en sexy, dus je wilt het wel.
Porties 2 drankjes
Ingrediënten
120 ml tequila
    30 ml sinaasappellikeur
      90 ml sinaasappelsap
        30 ml limoensap
          ¼ tl pumpkin spice kruiden
            4 el pompoenpuree
              30 ml maple siroop
                Instructies
                 
                Ik heb nog geen cocktailshaker thuis, ik gebruik hiervoor dus mijn smoothie beker. Het is groot genoeg en geeft mij een beetje het gevoel dat ik een cocktail aan het schudden ben. Als je dat schudden en vervolgens zeven een gedoetje vindt, kun je alle ingrediënten prima bij elkaar mixen in een blender met wat ijs. Let er wel op dat ijs de smaak van je cocktail beïnvloedt, dus wees daar voorzichtig mee 😊
                  Om je glas nog mooier te maken: wat kaneelpoeder om te strooien, een kaneelstokje en een schil van sinaasappel of limoen.
                    Geniet er vooral van!
                      Tips
                      PS: voor het suikerrandje meng 2 el rietsuiker en 0,5 tl pumpkin spice kruidenmix van Verstegen en strooi het op een bordje. Schenk op een ander bordje wat sinaasappelsap. Dep je glas eerst in het sap, dan in het suikermengsel. Klaar is kees!