Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. Koffie, cacaopoeder en mascarpone is dé combinatie van ingrediënten die niet meer weg te denken is in de Italiaanse keuken.
Op zoek naar het beste recept heb ik wat tips en tricks toegepast van mijn oma, maar ook meerdere recepten met elkaar gecombineerd tot het beste eindresultaat!

Tiramisu

by Geïnspireerd door Delicious en AH
Porties 4
Ingrediënten
  • Marsala siroop
  • 200 ml koffie
  • 75 g suiker
  • 20 ml wodka
  • 20 ml Marsala
  • Basis tiramisu
  • Pak lange vingers
  • 120 ml sterke koffie
  • 50 ml Marsala
  • Tiramisu mengsel
  • Schaal 1 – eiercréme
  • 2 eierdooiers
  • 15 g suiker
  • 1 zakje burbon vanillesuiker
  • 20 ml wodka
  • Klop samen op tot een luchtige massa
  • Schaal 2
  • 250 gr mascarpone op kamertemperatuur losgeroerd met een vork of garde.
  • Schaal 3
  • 60 ml slagroom opgeklopt met
  • 25 gr suiker tot een luchtige massa
Instructies
 
  • Marsala siroop: voor de siroop meng je alle ingrediënten met elkaar en kook je in tot siroop
  • Basis Tiramisu: Meng de koffie met de Marsala en dep je lange vingers erin. Leg de doordrenkte koekjes in de glaasjes waar je je dessert in serveert.
  • Room mengsel: Voeg eiercréme aan de mascarpone toe en mix met elkaar (met een garde of mixer). Vouw als laatste de slagroom erdoorheen. Klaar!
  • Bouw je toetje op:
    Dep lange vingers in je koffie marsala mengsel (2 koekjes voor de bodem). Schep een lepel van het tiramisu mengsel eroverheen. Weer een laag in koffie gedepte lange vingers en bedek met nog meer van het mascarpone mengsel. Je hebt genoeg mengsel voor 4 toetjes; als je de porties iets kleiner wilt maken is het ook goed voor 6 porties. Strooi cacaopoeder er overheen en besprenkel met marsala siroop. Je kunt het nóg mooier maken met een mokkaboontje.