Cakes

Toen ik nog in mijn geboorteland Polen woonde, bakte ik veel met mijn oma. We plukten vruchten uit haar moestuin en maakten daar samen iets lekkers van voor eigen gebruik. Zelfs van de meest eenvoudige appeltaart, maakten we iets extravagants. Waar je kon kiezen voor een traditioneel vlechtwerk van deeg, gingen wij het deeg bijvoorbeeld raspen. Net even out of the box.

Na de geboorte van mijn zoontje kon ik niet meteen weer aan de slag als sportinstructeur; ik had een vrij lange herstelperiode. Om in de avonden toch iets om handen te hebben, ben ik gaan bakken. Vrij slecht alternatief voor sporten, haha. Wat ik op zondag maakte en wat wij thuis niet op kregen, nam ik mee naar het kantoor om met collega’s te delen. Daar kreeg ik de eerste aanvraag voor een taart. Een collega vroeg of ik voor haar neefje wilde bakken. Inmiddels bak ik voor vrienden, familie en kennissen, maar ook nog steeds voor onszelf. Als onze kinderen jarig zijn pak ik enorm uit. Slingers, springkussens, mooie cadeaus en natuurlijk een zelf gebakken taart. De kinderen mogen aangeven wat ze willen; niets is mij te gek. In de taarten die ik voor hen bak zit het meeste gevoel.

Taarten bakken heb ik geleerd van mijn oma. Hoe ik ze moet decoreren heb ik geleerd van YouTube 😉 Ook hiervoor geldt dat niks mij te gek is en regelmatig probeer ik nieuwe ontwerpen en constructies uit. Mijn nieuwe uitdaging is 3D taarten!

Interesse? Stuur een mail naar: info@barlicious.nl of volg mij op Instagram voor de meest actuele creaties en inspiraties!