Welkom in mijn keuken!
Mijn naam is Barbara. Een carrièrevrouw (al zeg ik het zelf) met drie fulltime jobs, als je naast het management, het moederschap en echtgenote zijn ook meetelt. Mijn twee grote passies zijn sport en lekker eten. Een ideale combi als je het mij vraagt! Sporten doe ik in de avonduren, ik geef les bij het Radboud Sportcentrum in Nijmegen. Met het eten en bakken houd ik me eigenlijk op alle andere momenten van de dag bezig waarop ik niet slaap.
Mijn culinaire roots liggen in Polen, waar ik de eerste 23 jaar van mijn leven gewoond en gestudeerd heb. Daar heb ik ook al die jaren de keukenkunsten van mijn oma mogen afkijken en eigen proberen te maken. Sinds 12 jaar woon ik in Nederland. Met tussendoor nog een kort uitstapje naar Curaçao, waar ik één jaar gewoond en gewerkt heb.
Mijn keuken staat voor lekker en bewust eten, met veel smaak en kleur. Het moet aantrekkelijk genoeg zijn voor mijn 1000% vleesetende man, maar vooral verantwoord genoeg voor mijn twee kids die ik gezond wil proberen(!) op te laten groeien.
Boordevol groente dus, gevarieerd, lekker op smaak, zonder flauwe bedoelingen.
Daar waar wij zeer bewust, gebalanceerd en met veel veggies eten doordeweeks, is er voldoende ruimte voor culinair zoet genieten in de weekenden. Daar hoort vanzelfsprekend ook een lekker fles wijn bij! Het is dé vorm van plezier die wij elkaar moeten blijven gunnen!
Op mijn website vind je de recepten die mij heel dierbaar zijn, omdat ze altijd naar thuis smaken. Maar ook de recepten die inmiddels voor mijn gezin thuis betekenen. Recepten die ik de afgelopen jaren heb mogen bijstellen, perfectioneren of repareren. Dit laatste wanneer de originele recepten gevonden op internet of in kookboeken niet voor de gewenste uitkomst zorgden. Super irritant vind ik het trouwens. Daarom kun je bij mij altijd terecht voor een eerlijk verhaal. Recepten die kloppen en die eigenlijk niet kunnen mislukken!
Heel veel plezier en laat weten hoe het gesmaakt heeft!