Ga terug

Truffel aardappelpannenkoekjes met zwarte knoflooksaus

by Barlicious
Mijn recept is voor een bijgerechtje; ongeveer 15 koekjes. Ik serveer deze mooie krokante pannenkoekjes bij het avondeten. In Polen wordt het echter gegeten als een vegetarische maaltijd. Maak er dus maar je eigen feestje van: verdubbel de ingrediënten en geniet!
5 van 2 stemmen
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Tussengerecht
Keuken Pools
Porties 15 stuks
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2/3 personen (+/- 15 koekjes):
  • 500 g truffel aardappel geraspt
  • 300 g zoete aardappel geraspt
  • 1 grote winterpeen geraspt
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 teen witte;) knoflook geperst
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem of aardappelzetmeel voor een glutenvrije variant
  • Zout en peper naar smaak
  • Arachideolie voor het bakken
Voor de saus:
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel mayo
  • 1 zwarte knoflookbol gepeld en geprakt met een vork
  • 1 eetlepel Citroensap
  • Zout, suiker, knoflookpeper naar smaak
  • Verse peterselie voor de garnering
Instructies
 
  • Meng alle ingrediënten met elkaar. Hoe langer je je aardappel in de schaal laat staan, hoe meer vocht er vrijkomt. Geen zorgen, dat hoort erbij.
  • Warm een pan op, arachideolie erin, vorm kleine koekjes met je handen, druk het vocht er uit, leg op de pan, druk plat aan. Laat bakken tot goudbruin en crispy.
  • Voor de saus mix je alle ingrediënten door elkaar. Als je de saus iets te dik vindt, kun je het verdunnen met wat kookroom of een scheutje slagroom.
Tips
Keer niet te snel om! Laat ze per kant rustig bruin worden. Als je voelt dat ze makkelijk loslaten en je ermee kan schuiven, zijn ze klaar om omgekeerd te worden. Eenmaal bruin zijn ze klaar!
glutenvrij, herfst, vegetarisch