Schil en snijd je groente in grove stukken. Weeg af. +/- 20 gram verschil maakt niet uit voor het eindresultaat, dus je hoeft niet pietje precies te zijn.
Was de kip, leg in een pan met KOUD water, zet op het vuur. Voeg rode bieten, wortelpeterselie, wortel, knolselderij, knoflook, ui en een snuf zeezout toe. Laat zachtjes pruttelen gedurende ongeveer 60 - 75 minuten.
Vis de kip uit de pan, schraap het vlees los van het bot (als het gaar is dan glijdt het vlees zo van het bot af). Haal de huid eraf, die mag je bewaren voor de liefhebbers ;) De rest van het vlees trek je uit elkaar met twee vorken tot aan een pulled chicken idee/structuur. Leg apart onder aluminiumfolie, zodat het niet te veel afkoelt.
Pureer alle ingrediënten in het kookvocht met een staafmixer tot een gladde massa. Laat verder pruttelen op een laag vuurtje. Voeg er kookroom aan toe.
Nu is het moment daar om het op smaak te brengen! Voeg citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, suiker, zout en peper toe. Proef regelmatig en zorg voor de balans die je smaakpapillen bevredigd.
Voor het serveren leg je wat pulled chicken in het midden van het bord, schenk soep eromheen, strooi wat zwarte sesamzaadjes en een paar druppels room en chiliolie er op.
Geniet!