Kook de tagliatelle al-dente.
Schenk een laagje olie in een hoog pannetje. Karamelliseer het uitje op rustig vuur. Roer regelmatig. Wanneer je ui zoet ruikt en een licht kleurtje begint te krijgen, voeg dan de knoflook toe.
Vervolgens, constant roerend, een half potje rode curry pasta toevoegen.
Blus af met kokosmelk.
Voeg abrikozenjam toe en breng het geheel tegen de kook aan.
Voeg nu stukje voor stukje flinterdunne plakjes kip toe en breng wederom tegen de kook aan. Je kip is binnen twee minuten gaar en je saus is hiermee af.
Nu is de tijd om te proeven en afhankelijk van hoe je smaakpapillen reageren, wat meer curry voor pittigheid of jam voor de zoetigheid toevoegen.
Je pasta is inmiddels afgegoten, die mag je op de borden gaan opscheppen.
Giet de saus met een soeplepel over de pasta, maak mooi (en nog goddelijker) met seroendeng.