Ga terug

Kip curry ala Barlicious

Zoet, maar pittig. Opvallend en ingetogen tegelijk. Charmant en elegant … prikkelt letterlijk al de zintuigen.
Ingrediënten
  • 1 pak tagliatelle
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 1 of 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 kipfilets gesneden in flinterdunne plakjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 225 g abrikozenjam
  • 110 g rode currypasta van KohThai
  • Seroendeng van Conimex of INPROBA
Instructies
 
  • Kook de tagliatelle al-dente.
  • Schenk een laagje olie in een hoog pannetje. Karamelliseer het uitje op rustig vuur. Roer regelmatig. Wanneer je ui zoet ruikt en een licht kleurtje begint te krijgen, voeg dan de knoflook toe.
  • Vervolgens, constant roerend, een half potje rode curry pasta toevoegen.
  • Blus af met kokosmelk.
  • Voeg abrikozenjam toe en breng het geheel tegen de kook aan.
  • Voeg nu stukje voor stukje flinterdunne plakjes kip toe en breng wederom tegen de kook aan. Je kip is binnen twee minuten gaar en je saus is hiermee af.
  • Nu is de tijd om te proeven en afhankelijk van hoe je smaakpapillen reageren, wat meer curry voor pittigheid of jam voor de zoetigheid toevoegen.
  • Je pasta is inmiddels afgegoten, die mag je op de borden gaan opscheppen.
  • Giet de saus met een soeplepel over de pasta, maak mooi (en nog goddelijker) met seroendeng.