Een paar druppels citroenafhankelijk van hoe zuur je peren zijn, je moet dus proeven!
½tlkaneelpoeder
Boter om op te bakken
Takje rozemarijn
Optioneel: 1el amandellikeur
70-100gamandelpartjes geschild en geroosterd
Instructies
Verhit boter op de pan, bak de peertjes samen met het takje rozemarijn kort aan. Voeg honing, citroensap, kaneel en indien gewenst amandellikeur toe. Bak ongeveer vijf minuten.
Serveer je brie op een mooi bordje met je warme peertjes en amandelen eroverheen.
Tips
Bij dit gerechtje dronken wij Jesuitenhof Dirmsteiner Riesling. Zijn frisse zuren complimenteerde mijn peer perfect! Daar waar de in de wijn aanwezige tropische vruchten de volle smaak van brie verzachtten lieten de levendige mineralen van de wijn een aangename prikkel op de tong achter. Heerlijk los van elkaar, onvergetelijk samen. Doe jezelf een plezier en proef het snel samen, je zult er geen spijt van hebben! Link naar de wijn vind je hier.