Ga terug

Camembert met cranberry saus en Tinta Amarela

Ingrediënten
  • Stuk camembert a 250 gram
  • 300 g verse cranberries
  • 2 kaneelstokjes
  • 170 g suiker
  • Schil van halve sinaasappel
  • Zout
  • 50 ml sinaasappelsap of sinaasappellikeur
  • 70-100 g verse walnoten
  • Optioneel: gedroogde cranberry’s
Instructies
 
  • Doe alle ingrediënten behalve het sap of de likeur in een pannetje, laat de suiker smelten en de vruchtjes dan zachtjes er in koken. Het duurt ongeveer een minuut of tien voordat ze open springen.
  • Persoonlijk vind ik de stukjes cranberry in de saus niet lekker. Je kunt de saus zeven of blenden tot een gladde massa. Voeg dan sinaasappelsap of likeur toe, zet het weer op een laag vuurtje en kook in tot gewenste dikte.
  • Strooi je saus over je camembert heen, bestrooi met walnoten en als je wilt wat gedroogde cranberry’s.
Tips
Mijn wijn tip bij dit gerechtje is Tinta Amarela. Deze verrassend veelzijdige wijn is door de aanwezigheid van kersen, framboos en bessen een onmisbare toevoeging aan je smaakbeleving. De aroma’s van houtrijping en walnoten versterken elkaar en het vanille aroma in de wijn geeft dit gerechtje een chique karakter.
Benieuwd naar hoe deze combinatie smaakt? Bestel je wijn hier.
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!