Ga terug

Tripel Karmeliet soezen

Overheerlijke Tripel Karmeliet soezen waardoor je blik op bier helemaal verandert
Gang Nagerecht
Ingrediënten
De crème
  • 15 g suiker
  • 10 g custard poeder (ik had die van Dr.Oetker)
  • 125 ml Tripel Karmeliet
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 60 g poedersuiker
Spijsvulling
  • 80 g amandelspijs
  • 1 sinaasappel
  • 4 el sinaasappeljam
Instructies
 
De crème
  • Maak met deze verhouding aan ingrediënten de custard volgens de instructies op de verpakking.
  • Laat afkoelen met een enkel laagje vershoudfolie er overheen om de vorming van een velletje te voorkomen.
  • Klop in een andere schaal 125g boter en 60gpoedersuiker op tot het moment dat de boter wit van kleur wordt. Dat duurtzeker een minuut of acht, op medium snelheid van je keukenapparaat.
  • Klaar
Spijsvulling
  • Voor sinaasappelspijs heb je vanzelfsprekendamandelspijs nodig. Ik heb die van Dr Oetker gebruikt, maar als je het zelf wilmaken, ga je gang!
  • Voeg het sap en de schil van een halvesinaasappel aan 80g amandelspijs toe. Gezien geen sinaasappel hetzelfde is, hebje misschien meer dan een halve nodig. Waar je op zoek naar bent is eensmeerbare structuur die aangenaam voelt in je mond.
Opbouw van de soezen
  • Snij de soezen door het midden
  • Spuit een nestje van de crème
  • Vul de ruimte in het midden met de sinaasappelspijs
Garnering
  • Serveer met wat sinaasappeljam en sinaasappelschil als garnering
  • En niet vergeten; een glaasje Tripel Karmelieterbij!
  • Geniet!