Ga terug

Bifteki

Ingrediënten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – geperst
  • 10 g peterselie
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprika poeder
  • ½ citroen – sap
  • 200 g feta in blokjes of repen
Instructies
 
Mise en place
  • Alles mengen, goed kneden totdat het vlees draadjes krijgt, laat even rusten in de koelkast.
  • Pak je vlees uit de koelkast, maak kleine porties die je om een stukje feta (feta ongeveer 1,5 x 1,5 cm) heen vouwt. Leg op een bord en plaats met folie eromheen in de koelkast.
Dinner night
  • Bak zachtjes op de pan tot het vlees goudbruin is aan de buitenkant. Keer regelmatig om, maar niet te veel, geef je vlees de kans om te bakken. Door te snel te keren zakt de temperatuur van de olie in je pan en je vlees kookt dan i.p.v. dat het bakt. Zonde! Zowel voor de structuur als voor de smaak.