Ga terug

Pasta arrabbiata (saus)

Ingrediënten
  • Basis voor arrabbiata
  • 3 chilipepers grof gesneden
  • 2/3 teentjes knoflook grof gesneden
  • 2 tomaten gesneden in grove stukken
  • 1 blik 400g met gepelde tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Zout peper en suiker naar smaak
  • Olijfolie
  • Saus
  • 1 ui –gesnipperd in kleine stukjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 500 g rundergehakt
  • 1 winterpeen brunoise in kleine blokjes gesneden
  • 3 bleekselderij stengels brunoise in kleine blokjes gesneden
  • Scheut rode wijn van je eigen smaakpalet ik gebruikte Chianti
  • Basis voor arrabbiata zie boven
Instructies
 
  • Basis voor arrabbiata: warm olijfolie op in een pan, bak de chilipepers, knoflook en tomaten aan tot de aroma’s vrijkomen. Voeg tomaten toe en bak aan, voeg de bliktomaten toe en laat zacht een minuut of 5 koken. Voeg oregano en specerijen toe; proef!
  • Blend tot een gladde saus en breng op smaak.
  • Saus: bak ui en knoflook kort aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Breng op smaak met wat zout, voeg vlees toe en blus af met een scheut rode wijn. Voeg vervolgens gesneden wortel en bleekselderij toe en laat eventjes samen koken. Voeg nu je arrabbiata basissaus toe en laat zachtjes pruttelen; een minuut of 20.
  • Serveer met (verse) pasta, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum.