Een Mezze is een smaakmaker van je diner. Verschillende geuren, kleuren en structuren nodigen direct uit om een vakantiegevoel te creëren. Drie soorten dips; je kunt ervoor kiezen om er één weg te laten. Maak er je eigen feestje van. Ik serveer deze Mezze gerechtjes met warm platbrood.
Mise en place (dag voorafgaand aan je diner)
Alle drie de dips kun je een dag van tevoren maken. Enige wat je op de dag zelf dan nog hoeft te doen is plaatsen in een mooi schaaltje, besprenkelen met wat zout, olijfolie of munt (zie de recepten).
Dinner night
Voor het uitserveren maak je wat bakjes mooi, warm je wat platbrood in de magnetron op en meer is niet nodig. Geniet van je authentieke, Griekse voorgerecht.
Doe wat olie in de pan, voeg tomaat, ui en knoflook toe, breng op smaak met zout en peper. Voeg de hele, gehalveerde in twee stukken, peper toe en bak op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt en de tomaten zacht zijn. Dat duurt ongeveer 20 minuten.
Plaats in een schaal en schenk er olijfolie overheen. Bestrooi met vers gesnipperde munt en amandelstiften.