Het is wellicht lekker out of the box voor een amuse, maar op een Italiaanse avond mag cantuccini niet ontbreken!
Als je vrienden bijvoorbeeld al in de middag bij je uiteten komen, kun je de cantuccini serveren bij je favoriete Vin Santo als aperitief. Zo maak je de beleving compleet!

Er bestaan vele recepten voor cantuccinis, maar het recept van Rutger Bakt vond ik zelf het beste van allemaal. Gebruik deze link om het recept te bekijken en bak ze! Je zult er geen spijt van krijgen.

Het recept voor bruchetta is heel simpel en je maakt het ook in een handomdraai. Wat je wilt proeven in dit voorgerecht is liefde! Liefde voor koken en bakken, liefde voor diegene met wie je dit gerecht gaat delen.

Bruchetta van Barlicious

Ingrediënten
  • Voor tomatentopping
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • 2 tomaten in kleine blokjes
  • Zout, peper, oregano naar smaak
  • Verder
  • Vers stokbrood
  • Groene pesto
  • Geraspte kaas
  • Pijnboompitten
Instructies
 
  • Bak alle ingrediënten voor tomatentopping in de pan in een scheut olijfolie tot het vocht uit de tomaten is verdampt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Bouw je stokbrood op: besmeer een stukje stokbrood met groene pesto, tomatentopping en bestrooi met geraspte kaas en wat pijnboompitten.
  • Zet in de oven voor een minuut of vijf. Zodra de kaas gesmolten is, is je bruchetta klaar!