Mijn vrienden houden van speciale biertjes en dus heb ik besloten om hun drie favoriete soorten biertjes om te toveren tot een toetje. Volgens mij is het nog aardig gelukt ook!
De klassieke recepten die waarschijnlijk iedereen ooit weleens heeft geproefd, kregen een nieuwe definitie op het moment dat je ze met bier combineert.
Hierbij de eerste van de drie receptjes, gemaakt met Tripel Karmeliet.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf, nadat ik een paar biertjes meerdere malen heb geproefd om de recepten te ontwikkelen, wat vaker voor een speciaal biertje zou gaan. De hoeveelheid bier die ik heb geproefd heeft hier wellicht iets mee te maken😉.
Het idee voor een toetje met Tripel Karmeliet is ontstaan na het lezen van de smaakbeschrijving op Wikipedia aangereikt door mijn bestie:
“Karmeliet is een complex bier met een romige schuimkraag. Dit komt onder meer door het overvloedig gebruik van kruiden en het fruitig karakter (banaan en vanille) van de huisgist. De zoete aanzet evolueert verder in een uitgesproken sinaasappelsmaak om dan mildbitter uit te vloeien”
Een mond vol omschrijving. Toen ik het las wist ik het direct: een soes met Tripel Karmeliet biercrème, een hartje van sinaasappelspijs en sinaasappeljam on the side voor een frisje.
Het klonk direct goed vond ik zelf. En dan de smaak! Man, ik was zo verbaasd dat het zo goed combineerde met elkaar. Dit soort experimenten kunnen wisselend aflopen natuurlijk, maar deze moet je proberen!
Maak 9 à10 grote soezen (grootte van sinaasappel) of 18/20 kleine soezen (mandarijn). Gebruik hiervoor, net als ik, het betrouwbare basis recept van the one and only @rudolphvanveen_official. Het recept vind je hier.