Pasta arrabbiata is een klassiek Italiaans gerecht uit de regio Lazio in Italië. Het gerecht bestaat uit pasta met een saus van tomaten, knoflook, olijfolie en rode pepers en staat bekend om zijn pittige smaak. De basis ingrediënten blijven hetzelfde, je kunt wel wat spelen met de verhoudingen. Wat je ook doet, maak er een culinair proeffeestje van! Hoewel arrabbiata letterlijk “boos” of “kwaad” betekent in het Italiaans, maak je met deze saus alleen maar vrienden 🙂
3bleekselderij stengels brunoisein kleine blokjes gesneden
Scheut rode wijn van je eigen smaakpaletik gebruikte Chianti
Basis voor arrabbiatazie boven
Instructies
Basis voor arrabbiata: warm olijfolie op in een pan, bak de chilipepers, knoflook en tomaten aan tot de aroma’s vrijkomen. Voeg tomaten toe en bak aan, voeg de bliktomaten toe en laat zacht een minuut of 5 koken. Voeg oregano en specerijen toe; proef!
Blend tot een gladde saus en breng op smaak.
Saus: bak ui en knoflook kort aan in olijfolie in een pan met dikke bodem. Breng op smaak met wat zout, voeg vlees toe en blus af met een scheut rode wijn. Voeg vervolgens gesneden wortel en bleekselderij toe en laat eventjes samen koken. Voeg nu je arrabbiata basissaus toe en laat zachtjes pruttelen; een minuut of 20.
Serveer met (verse) pasta, Parmezaanse kaas en een paar blaadjes verse basilicum.
Salade Caprese is niets meer of minder dan verse mozzarella in plakjes en plakjes tomaten. Dit om en om gelegd op een bord met wat druppels olijfolie en een flinke korrel zout. Ik heb er ook nog cranberry balsamico aan toegevoegd en dat is een Barlicious tip voor jou! Wat blaadjes verse basilicum en klaar.