Super mals, kruidig en sexy. Ontzettend lekker! In combinatie met de heerlijke tomaten rijst en verse Griekse salade, vormt het een heerlijk authentiek gerecht. Salade maak je net voor het uitserveren. Vers is knapperig en des te lekkerder!

Bifteki

Ingrediënten
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 tenen knoflook – geperst
  • 10 g peterselie
  • 2 tl gedroogde munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprika poeder
  • ½ citroen – sap
  • 200 g feta in blokjes of repen
Instructies
 
Mise en place
  • Alles mengen, goed kneden totdat het vlees draadjes krijgt, laat even rusten in de koelkast.
  • Pak je vlees uit de koelkast, maak kleine porties die je om een stukje feta (feta ongeveer 1,5 x 1,5 cm) heen vouwt. Leg op een bord en plaats met folie eromheen in de koelkast.
Dinner night
  • Bak zachtjes op de pan tot het vlees goudbruin is aan de buitenkant. Keer regelmatig om, maar niet te veel, geef je vlees de kans om te bakken. Door te snel te keren zakt de temperatuur van de olie in je pan en je vlees kookt dan i.p.v. dat het bakt. Zonde! Zowel voor de structuur als voor de smaak.

Griekse tomatenrijst

Ingrediënten
  • Witte rijst 200gr gekookt conform de instructies op de verpakking en afgekoeld.
  • 1-2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst of gehakt
  • 2/3 lepeltjes geconcentreerde tomatenpuree klein blikje is genoeg voor een portie van 4 personen
  • Peper, zout, citroensap naar smaak
Instructies
 
Mise en place
  • Snipper de ui
  • Kook je rijst conform de instructies op de verpakking. Laat afkoelen. Bewaar in de koelkast.
Dinner night
  • Bak ui en knoflook glazig op de pan, voeg tomatenpuree toe en bak kort samen tot een smeuïg geheel ontstaat.
  • Voeg er afgekoelde rijst aan toe, bak zo lang het nodig is om de rijst door en door te laten warmen. Genoeg is genoeg.